Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Vivacom – телеком лидер, който диктува тенденции в технологиите

20 август 2024, 18:46 часа • 663 прочитания

Какво превръща една съвременна компания в притегателна сила за поколението Z /Gen Z/? Според проучване на McKinsey* Gen Z съставлява 30% от световното население и се очаква да представлява 27% от работната сила до 2025 г. Това е достатъчна причина корпоративния свят да настрои своите радари в посока на новата вълна таланти. И най-добрите го правят – не от днес, нито от вчера. Сред тях е Vivacom – един от водещите телекоми на българския пазар, който не само диктува тенденции в един динамичен и високотехнологичен сектор, но и затвържадава провеждането на среща на главния изпълнителния директор със стажантите като възможност за водене на открит диалог с фокус бъдещето на телекомуникациите.

Още: Vivacom подкрепя първата Международна олимпиада по AI в България

За втора поредна година Vivacom главния изпълнителен директор проведе среща лице в лице със стажантите. Това беше една от иновациите в рамките на 20-ото юбилейно издание на Лятна стажантска програма през изминалата година. Нововъведеният формат получи положителна обратна връзка и се превърна в постоянен модул в рамките на програмата, а тази година срещата прерасна в дискусия за бъдещето. Младите таланти имаха възможност да задават своите въпроси и да разберат повече за света на телекомуникациите, но и да дадат своята гледна точка за развитието на високите технологии и очаквания им за кариерно развитие.

Още: Vivacom със страхотна Back to School оферта за ученици

„За да вървим напред, трябва да се вслушваме в новото поколение. Затова вече за поредна година се срещам лично с над 40 млади таланти от Лятната ни стажантска програма. Това са едни страхотни млади хора, силно мотивирани да се развиват и да трупат практически опит още от университета. Радвам, че те оценяват много положително тази среща, която въведохме като задължителен модул от нашата програма. Благодаря на всички тях за ползотворния и зареждащ разговор и им пожелавам успех във всичко, което е важно за тях и бъдещото им развитие“, сподели Николай Андреев, гл. изпълнителен директор на Vivacom.

Именно този тип двустранна комуникация в работната среда, е изключително важна за поколението Z. Младите таланти оценяват високо последователната и открита комуникация в работната среда. Този подход стимулира креативността и насърчава младите професионалисти да се чувстват ангажирани и мотивирани да допринасят за успеха на компанията. Вярваме, че това е ключово за тяхното професионално развитие и удовлетвореност на работното място.

Още: Vivacom "Game ON" стартира с рекордни 90 000 стрийм гледания на живо (СНИМКИ)

Те очакват яснота, прозрачност и честен диалог както с ръководството, така и с колегите си. И точно това виждат стажантите във Vivacom - компания, която предлага редица възможности за кариерно развитие, но и удовлетворява изискванията им от гледна точка на корпоративна култура с многообразна и приобщаваща среда с възможност за честен диалог. 

* Повече информация на https://www.mckinsey.com/featured-insights/mckinsey-explainers/what-is-gen-z

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес