Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Rakuten Viber представи визията си за сигурно "суперприложение" за бизнеса (СНИМКИ)

26 септември 2024, 12:28 часа • 391 прочитания

Визията за първото в Европа "суперприложение" показаха представители на Rakuten Viber на специално събитие в София. 

По време на събитието бяха представени актуални предизвикателства, свързани с дигиталната сигурност на бизнеса и как Viber съдейства за по-сигурна, надеждна и ефективна комуникация с клиентите.

"Суперприложението"

"Суперприложението" бе представено от Константин Костадинов, директор на "Глобални стратегически партньорства" в Rakuten Viber. То е предназначено да насърчава общуването между потребителите и брандовете в безопасна среда. 

Възможностите, които предоставя "суперприложението" за бизнеса включва: Viber Ads, Branded Stickers, Branded Lenses, Branded Games, Click to Message, Business Messages, Viber Chatbots и Business Calls.

"Viber е вече в SuperApp вертикалата, от 8 години предоставяме услуги на бизнеса и възможности нашите потребители да комуникират директно с него. Вече имаме финансови услуги от гледна точка на пращане на пари между потребителите. Биваме разпознати като едно от най-сигурните приложения в целия свят", каза Костадинов. ОЩЕ: Новата AI функция на Rakuten Viber обобщава груповите чатове за миг

Той даде пример и с някои нововъведения, като анимациите, които излизат в приложението, когато честитим рожден ден или друг празник. Костадинов отбеляза, че Viber са първите в света, които пускат безплатни бизнес обаждания. "Независимо къде се намирате по света имате възможността, стига да имате Wi-Fi да се обадите на вашия доставчик, използвайки Viber приложението", уточни Костадинов.

Той отбеляза, че за последната една година има 25% ръст на трафика, който се предоставя в България, а над 60% от него бива консумиран от потребителите, като има ръст на близо 30% доставени съобщения. 37% повече транзакционни съобщения биват предоставяни и близо 80% ръст в така наречените двустранни съобщения. Това ще рече, че, когато бизнесът изпрати съобщения, потребителите отговарят", каза още Костадинов. 

Защо България е важна за Rakuten Viber?

"За нас България е много важна по две причини. Първо, заради широкото използване на Viber от самото население и на второ място, затова, че редица фирми използват приложението за своята комуникация. Над 30% от българските компании използват Viber за комуникация със своите клиенти", отбеляза Кристина Констандаче, главен директор по приходите във Rakuten Viber

Viber е най-сигурното "суперприложение" в Европа

"В момента вероятно сме единственото сигурно "суперприложение" в Европа. Сигурността е в сърцевината на нашите операции. Когато става дума за взаимодействие между потребителя и компанията, нашата цел номер едно е безопасността", подчерта Констандаче.  

Над 20 хил. бизнеса използват Viber в света, а в България те са около 300.

В тази връзка Констандаче отбеляза, че когато работят онлайн, фирмите са изложени на редица заплахи, отчитайки, че над 50% от тях са били обект или могат да бъдат обект на такива заплахи. Още: Премиум услугата Viber Plus вече е налична в България

Констандаче увери, че всяка една фирма във Viber се проверява ръчно, за да получи верификация, за да е сигурно, че потребителят комуникира лице, което е това, за което се представя. 

Стана ясно, че Viber не запазва комуникациите. С други думи обменът на никаква информация не остава в сървърите на компанията.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес