Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев продадоха "Галъп"

12 август 2024, 15:10 часа • 1241 прочитания

Борислав Цеков е новият собственик на "Галъп интернешънъл Болкан". Той е купил агенцията от досегашните собственици Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на социологическата агенция.

Учредителите на "Галъп интернешънъл Болкан" Андрей Райчев и Кънчо Стойчев са прехвърлили своето акционерно участие на специално учреденото за целта акционерно дружество "Пакстън Рисърч", начело на което е Борислав Цеков.

ОЩЕ: "Поле за маневри": Ще има ли изненади от партиите с третия мандат? Говори доц. Борислав Цеков (ВИДЕО)

"Правото на пенсия е гарантирано от Конституцията и ние решихме да се възползваме от него", коментираха сделката Андрей Райчев и Кънчо Стойчев.

На свой ред Борислав Цеков благодари за доверието и подчерта, че авторитетът на агенцията, изграден от професионализма на Райчев и Стойчев, е безспорен и затова бъдещото развитие на "Галъп интернешънъл Болкан" ще бъде в дух на приемственост.

Цеков обяви още, че предстои преструктуриране на агенцията, която ще прерасне в изследователски център с три направления.

Първото е социологическото, което съществува и понастоящем, като ще се разчита на досегашното му лице Първан Симеонов. Второто изследователско направление ще е в областта на конституционното право, политическите науки и публичната администрация – Център „Конституционализъм и демокрация“, който ще издава и научно списание. Негов ръководител ще бъде проф. дн Георги Близнашки, а членове на редакционния съвет – изтъкнати учени и университетски преподаватели от България, САЩ и др.: Близнашки се оправда: Погрешка се здрависах с Пеевски, защото съм любезен

Третото направление, което ще бъде сформирано в близка перспектива съвместно с американски партньори, е център за мониторинг на антидемократичните идеологии и пропаганда в България.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес