Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези, които искат война, няма да воюват. Ще воюват и гинат онези, които не искат война

24 февруари 2022, 10:48 часа • 20164 прочитания

Моят опит сочи, че тези, които искат война, няма да отидат да воюват. Тези, които желаят и насъскват, и пропагандират, и вярват, и убеждават, че това е крайното решение, нито те ще отидат да воюват, нито децата им.

Ще воюват онези, които не искат война. Ще гинат хората, които са за мир. Те ще умират.

Това е перверзно, парадоксално и изключително трагично. Но аз съм го виждал с очите си.

Това заяви журналистът и водещ на предаването Панорама Бойко Василев в сутрешния блок на БНТ, обръщайки се към българите, на които им харесва случващото се в Украйна.

Онези, които стоят по интернет форумите или по други сцени на пропагандата, пъчат гърди и говорят някакви глупости за историята, те ще си останат там, където са. С колите си, с жените си, с натрупаното си богатство, посочва Василев.

Като журналист съм бил на война и знам колко е лошо това. Знам колко е отвратително, каквото и да се говори. Удрят военна инфраструктура – там загиват хора, какво като са войници? Войната е нещо отвратително, категоричен е той.

Трябва да се проявим като хора. И ако твърдим, че сме православни християни, трябва да знаем, че и украинците са православни християни. И невинните руснаци, които трябва да платят цената на цялото това безумие, ще страдат не по-малко от тях, призова журналистът.

Войната рано или късно свършва и идва цената, която трябва да се плати. Идва махмурлукът.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес