Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поведението на Велика Британия е еманация на българската поговорка "някой ми изцапа гащите"

28 март 2018, 09:25 часа • 3340 прочитания

Това заяви бившият ни вътрешен министър Румен Петков пред Нова телевизия във връзка с казуса "Сергей Скрипал". Припомняме, че АБВ - партията, която беше създадена от бившия президент Георги Първанов и Петков, има тесни връзки с Русия, а партията на Владимир Путин "Единна Русия" поздрави официално новия лидер на АБВ Константин Проданов за избирането му начело на партията.

Според Петков "трябва да има мярка в собственото безсилие и невъзможност да защитиш собствената си територия", визирайки подновените обвинения как Cambridge Analytica манипулирала Brexit.  Не мисля, че ЕС трябва да възприема една от лошите черти на Варшавския договор – ако това е една от целите, нека сме наясно накъде вървим, добави той.

За случилото се в Солсбъри мнението не е само на Великобритания – там са страни, които не очаквах да са там, като Италия, Унгария, Македония, изброи бившият ни топдипломат Стефан Тафров. Въпросът е дали споделяме едни и същи ценности с нашите европейски партньори. Трудно е да сме частично бременни, каза Тафров, посочвайки, че и Франция, и Германия категорично се присъединиха към извода на Великобритания за Солсбъри. Когато в лицето на държавен тероризъм ти се колебаеш, се засилват съмненията, че сме 16-та република като по времето на Студената война. Това ни пречи на европейската интеграция – да попаднем сред основните страни-членки на ЕС, смята Тафров.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес