Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джейн Фонда с най-високата награда на Гилдията на актьорите

18 октомври 2024, 13:32 часа • 356 прочитания

Легендарната актриса и активистка Джейн Фонда е обявена за 60-ия носител на най-високата награда на SAG-AFTRA: наградата SAG за цялостно творчество за кариера и хуманитарни постижения. Фонда ще бъде удостоена с най-високото отличие на Съюза на артистите по време на 31-вите годишни награди на Гилдията на филмовите актьори, които ще се излъчват на живо по Netflix.

За Джейн Фонда

Снимка: Getty Images

Присъждана всяка година на актьор, който насърчава "най-добрите идеали на актьорската професия", наградата SAG за цялостно творчество ще бъде последната от респектиращия каталог от международни индустриални и обществени отличия на Фонда, които признават нейните майсторски изпълнения и въздействащ активизъм.

Още: Джейн Фонда с критичен съвет към Дженифър Лопес: Много да внимава с Бен Афлек

Прочутата кариера на Джейн Фонда, която продължава шест десетилетия, завладява публиката с многостранните си изпълнения в киното, телевизията и театъра, като същевременно използва платформата си, за да защитава важни социални каузи.

Предишните ѝ отличия включват два "Оскар"-а, две награди БАФТА, "Еми", седем "Златни глобуса", наградата AFI за цялостен принос през 2015 г., наградата Cecil B. DeMille, наградата Elle's Women in Hollywood Icon и хуманитарната награда Women in Film Jane Fonda, кръстена на Фонда за нейната активност и филантропски ангажименти през целия ѝ живот, пише БГНЕС.

Още: 85-годишната Джейн Фонда призна, че иска 20-годишен любовник

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес