Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деан Донков представи новия си филм

02 април 2018, 11:50 часа • 1733 прочитания

След дългогодишна творческа пауза от 30 март в кината вече е новият филм на режисьора Николай Волев "Извън пътя". Главната роля е поверена на Деан Донков, който влиза в образа за писател, изпаднал в тежка творческа криза и липса на вдъхновение.

Изгубил и тръпката от брака, той често броди с джипа си сред красотата на българските планини и по време на един от преходите застаряващият творец среща прелестна муза на прага на женствеността. Близостта между 55-годишния Стефан и 19-годишната Салия, която търси душата си без посока, прераства в силна привързаност. Платоничната им връзка се движи по ръба на бръснача и причинява дълбоко страдание на дългогодишната предана съпруга на драматурга, актрисата Лидия.

Творческата биография на Николай Волев обхваща документални и игрални филми, привлекли милиони зрители у нас и в чужбина. Сред тях са култови ленти като "Двойникът", "Господин за един ден", "Дом № 8", "Да обичаш на инат", "Маргарит и Маргарита". Наскоро "Колибри" издаде автобиографичната книга на режисьора, която носи провокативното заглавие "Девствената проститутка".

Информация за всички предстоящи прожекции на "Извън пътя" ще бъде достъпна на www.cinelibri.com, във facebook страницата на филма и в страниците на съответните киносалони.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес