Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако вечерта сложите това във ФУРНАТА, на сутринта ще е по-чиста от всякога

18 април 2022, 11:40 часа

Всяка една домакиня се е сблъсквала с неприятната задача, свързана с почистването на фурната. Този електроуред се нуждае от периодични грижи, защото в противен случай може да се стигне до скъсяването на живота му.

По магазините се предлагат какви ли не препарати за почистване на фурни, но нека все пак да не забравяме, че всички те са пълни с всякакви химикали. Може много лесно да се отървете от нечистотиите, полепнали по стените на фурната. За целта е нужно да се възползвате от един хитър трик.

Как да почистим фурната за нула време и с минимални усилия?

За да почистите фурната до блясък, вие се нуждаете от следните няколко продукта:

• 1 чаша амоняк;

• 1 литър вода;

• Четвърт чаша сода за хляб.

Най-напред е нужно да излеете малко вода в содата, така че да се получи нещо подобно на паста. Тази смес разтъркайте върху загорелите стени и стъкло на фурната.

Как да почистим фурната за 5 минути с този лесен трик (ВИДЕО)

След това си пригответе два топлоустойчиви съда. В единия излейте водата, а в другия – амоняка. Съда с водата поставете на едно ниво по-високо. Включете фурната на 150 градуса. Няколко минути по-късно, когато вече е загряла, я изключете и оставете двата съда да престоят до сутринта.

Когато отворите вратата на фурната, имайте предвид, че от нея ще излязат изпарения, затова е препоръчително да отворите най-близкия прозорец и да сложите предпазна маска върху устата и носа си.

Капнете малко от препарата за почистване на съдове при амоняка и започнете да търкате фурната. С минимални усилия всички мазнини ще изчезнат.

Как да почистиш мръсната фурна за секунди?

Това е най-лесният начин за почистване на фурни. Задължително пробвайте и ви гарантираме, че ще останете безкрайно доволни от резултатите накрая. Всяка домакиня заслужава да знае този трик. Благодарение на него ще си спести не само време и труд, но и пари, които обикновено харчим за покупка на скъпи и не толкова ефикасни почистващи средства.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес