Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Специален Hyundai Santa Fe ще гази зомбита

14 октомври 2013, 12:18 часа • 47242 прочитания

Темата със зомбитата е толкова актуална, че се появиха всевъзможни филмови продукции, базирани на нея. Нещо повече – представители на други индустрии също се „зарибиха“ от манията, като типичен пример за това са корейците от Hyundai. Неотдавна Робърт Къркман, създател на поредицата Walking Dead (Живите мъртви), създаде нестандартния Zombie Survival Machine, базиран на хечбека Veloster.

Сега Ансън Куо, фен на сериала, разкрива специален Santa Fe, който е подготвен за инвазия от зомбита. За целта корейският SUV е значително модифициран, така че да може да гази зомбита, екипиран с пасажери и провизии. Говори се, че нестандартният проект ще бъде разкрит в пълната си красота още тази година.

„Харесва ни работата на Ансън Куо по този Santa Fe Zombie Survival Machine – решението му е творческо… и смъртоносно” – казва Стин Шанън, вицепрезидент по маркетинга в Hyundai Motor Company.

За да може да атакува, а и да се защитава, Santa Fe е оборудван с три автомата, автоматичен лък, самурайски меч, остриета, алуминиева броня и с още редица други интересни решения. За да бъде още по-заплашителен, кореецът получава нестандартен камуфлаж, както и заглушител на ауспуха.

Дизайнът на Куо е едва едно от 82 500-те предложения, в което дизайнери са можели да предлагат други проекти за унищожители на зомбита, базирани на Veloster Turbo, Elantra седан или Santa Fe.

Александър Славов
Александър Славов Отговорен редактор
Новините днес