Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Panasonic направи пробив при батериите за електрически автомобили

09 септември 2024, 13:37 часа • 1631 прочитания

Енергийният отдел на японската компания Panasonic Holdings завърши подготовката за масово производство на своята батерия 4680 за електрически превозни средства, съобщи японската компания. Сега Panasonic планира да започне да доставя тези батерии на автомобилните производители.

Panasonic ще построи най-големия в света завод за батерии TESLA

Обновеният завод на Panasonic Energy в западната префектура Уакаяма ще бъде основното производствено съоръжение за новите клетки, които според компанията имат пет пъти по-голям капацитет от по-малките цилиндрични 2170 батерии.

Новите, по-големи клетки 4680 ще позволят на производителите на автомобили да увеличат обхвата на електрическите превозни средства, като използват по-малко клетки, за да постигнат същия капацитет на батерията, обяснява компанията в изявление. По време на церемонията по приключването на подготовката за масово производство беше демонстрирана линията за проверка на готовите батерии, на която се виждаха палети със сребърни клетки.

Още: Финансово закъсал производител на електромобили обяви фалит

Panasonic вече изпрати мостри от клетките 4680 на редица свои автомобилни производители и планира да започне производството на новите клетки, след като получи одобрение от тях, каза говорител на компанията. Компанията вече обяви, че се готви започне производството на 4680 клетки през първата половина на текущата фискална година, която започна през април.

Очаква се заводът в Уакаяма да наеме приблизително 400 души, участващи в разработването и производството на нови батерии до март 2025 г. Това съоръжение ще бъде тестова площадка за производствени процеси, които Panasonic може да приложи в другите си фабрики по света.

Електромобилите на Volvo ще се зареждат с 30% по-бързо

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес