Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-надеждните коли на старо според американците

02 септември 2024, 15:32 часа • 1503 прочитания

Американската агенция за подпомагане на потребителите Consumer Reports публикува класация на най-надеждните употребявани автомобили на възраст от 5 до 10 години. Начело в нея са Lexus и Toyota, като тези марки са известни със своите постоянно високи резултати за надеждност през годините, въпреки консервативните промени в своите модели.

Пет японски коли, които ще служат дълго на собственика си

Lexus заема първо място в класацията, получавайки 75 от възможни 100 точки, като по този начин потвърждава репутацията си на премиум и надежден автомобилен производител. Toyota е плътно зад него с резултат от 72, което показва, че дори по-масовите модели могат да бъдат изключителни по отношение на надеждността.

В топ 5 на класацията влиза още три японски марки - Mazda с 59 точки, Acura с 57 точки и Honda, която събра 55 точки. Техните модели също са известни със своето качество и издръжливост, което ги прави привлекателни опции на пазара на употребявани автомобили.

Още: Кой прави най-надеждните нови коли?

Докато най-надеждните автомобили са в единия край на спектъра, най-малко надеждните марки са в другия. Американските Chrysler и Dodge затварят класацията съответно с 27 и 28 точки. Също така лошо се представи Tesla, която получи само 30 точки, което може да означава някои дългосрочни проблеми с надеждността на електрическите превозни средства.

5 автомобила на старо, които ще изискват по-малко допълнителна инвестиция

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес