Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск: Колите с двигатели с вътрешно горене ще станат екзотика като конете

03 октомври 2024, 15:25 часа • 423 прочитания

Основателят на Tesla и главен изпълнителен директор на компанията Илон Мъск е убеден, че бъдещето принадлежи на електрическите автомобили. Според него в дългосрочен план всички автомобили ще се захранват от батерии, а превозните средства с двигатели с вътрешно горене ще се превърнат в нещо екзотично.

Въпреки изявленията на Мъск клиентите остават лоялни на Tesla

В поредния си пост в социалната мрежа X (бивш Twitter), която е собственост на Мъск, той сравни автомобилите, оборудвани с двигатели с вътрешно горене, с коне. Преди повече от сто години конете и конските каруци са били основно средство за транспорт. Сега конете са станали екзотика, която само заможни хора могат да си позволят да отглеждат. В някои страни дори овчарите предпочитат да пасат стадото си не на кон, а на обикновен мотоциклет.

По същия начин автомобилите с двигатели с вътрешно горене ще се превърнат в ексклузивна ниша в далечното бъдеще, убеден е най-богатият човек на планетата, като според него след време превозни средства ще се задвижват от батерии вместо от двигатели с вътрешно горене.

Още: Плановете на Мъск: SpaceX ще изпрати пет кораба Starship до Марс

В момента Tesla е най-големият производител на електрически автомобили в света. Компанията е продала 1,85 милиона автомобила по целия свят през 2023 г., като кумулативните продажби надхвърлят 6 милиона единици през последните шест години.

В една държава в Европа електромобилите достигнаха 92% от пазара

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес