Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Може ли този седан наистина да надмине Maybach S-Class?

21 ноември 2023, 14:48 часа • 6987 прочитания

Президентът и съосновател на компанията Nio - Кин Лионг, обяви, че през декември китайският производител ще пусне на пазара напълно нов продукт. Това ще бъде луксозен електрически седан на стойност 1 милион юана (140 000 долара), който ще се конкурира с Maybach S-Class в Китай.

Руската луксозна лимузина се оказа по-скъпа от Maybach

Преди около година китайските медии съобщиха, че Nio разработва най-скъпата си кола досега - ултралуксозен електрически седан, подобен на Maybach, която ще бъде представен през 2023 г. Малко по-късно обаче изпълнителният директор на Nio - Уилям Лий, обяви, че компанията му няма да пуска нов продукт през 2024 г.А премиерата на луксозния модел ще се състои едва през 2025 г.

Вече е ясно, че „Денят на Nio“ ще се проведе в Сиан през декември, но точната дата все още не е обявена. Според китайския портал Autohome флагманският седан ще носи емблемата Nio и няма да се произвежда под никакви подмарки, които ще се появят през 2024 г. (Alps, Firefly).

Още: В Китай призоваха местните компании да се обединят и да унищожат останалите

Новият седан ще бъде изграден на новата платформа Nio NT3, превръщайки се в първото електрическо превозно средство, оборудвано с автономен чип по собствен дизайн на Nio. Той също така ще има удължено междуосие от 3,3 метра, като ще се задвижва от електрически агрегат с мощност от 500 к.с.

Нова китайска марка стъпва на два пазара в Европа

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес