Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кола на старо или субсидия за нова - кое да изберем

12 април 2021, 17:57 часа • 8086 прочитания

Все повече и повече в социалните мрежи се чуват какви ли не новини и факти, които насочват мисълта на хората в една доста по-нетипична посока. Тази посока съвпада с идеята да се купуват изцяло нови автомобили.

Българинът, обаче не е свикнал да кара нови коли. Може би един огромен процент от днешното население не познава вкуса на новия автомобил, закупен директно от представителство в страната или местен дилър.

Това е огромен проблем, защото излиза така, че в народопсихологията на българите не влиза това, че са достойни хора, които имат абсолютното право да си позволят да се качат в чисто нов автомобил, от който да могат да извлекат максимума. Няма спор, че всеки иска нов автомобил, който е на 15 км общ пробег и то натрупан по време на тестовете на терен.

Производителите не спират да произвеждат нови и нови модели и да откриват нови и нови серии автомобили, но това не означава, че ние в България можем да си купим такива като причините за това са изключително разнообразни. Някои хора не могат да си позволят да поддържат такава кола, други не могат да я зареждат редовно.

Трета група от българското население чисто и просто няма съзнанието и развитието да се грижи за такава кола. Това не означава, че сме примитивни създания – напротив.

Ние, българите, сме много чиста и пазеща личната си собственост нация, но имаме един основен проблем – не можем да се адаптираме към новото и понякога това ни пречи. Много вероятно е човек, който е карал моторно превозно средство, което е над 20-годишна възраст да не може да се грижи адекватно за МПС, което е на 20 км общ пробег.

Най-малкото е това, че при новата кола се изискват посещения в друг клас сервизи, за чието съществуване повечето ни сънародници дори и не знаят. В настоящото четиво ще ви покажем няколко неща, които все пак подкрепят тезата, че новото МПС не е чак толкова лоша за реализиране идея.

Какво се изисква, за да караш чисто нова кола

В България между понятията „чисто нова кола“ и „нова кола“ има доста голяма разлика. При първото определения става въпрос за току-що произведен автомобил, докато под дефиницията на второто попадат автомобили до 5 или 10-годишна възраст, които в държавата ни все още се считат за сравнително нови.

За да возиш себе си и семейството си в чисто нова кола не се изисква много, особено след като държавата даде възможност на българите да дават старите си коли за скрап срещу солидно поощряване, което да участва в бюджета за покупка на чисто ново превозно средство. Да, точно така – доверяваш се на Ecometal.bg, даваш стара кола за скрап и всичко се нарежда.

Защо да използваме услугата „кола на скрап“

Да, някои българи имат проблем с това да дават старите си коли за скрап, защото в дългото си време, прекарано със старата кола, те са изградили здрава сантиментална връзка. Тя няма как да бъде лесно прекъсната, за да се даде шанс на новата, непозната, леко респектираща кола.

Раздялата, обаче няма да е мъчителна, когато се доверявате на професионалисти. Хората от Ecometal.bg са тук, за да ви помогнат, вдъхвайки ви увереност, кураж и сила, за да поемете по нов път, с нова кола!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес