Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започна модернизация на морското училище в Бургас

05 август 2019, 13:55 часа • 2094 прочитания

Само дни след като Община Бургас придоби от държавата собствеността върху морското училище, започнаха промени.

Едни от тях са свързани с реконструкция на два кабинета в Професионалната гимназията по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола". Обзавеждането и оборудването им ще бъдат напълно променени.

Учебните помещения, които ще бъдат модернизирани са кабинетът в който се изучава "Астрономия и корабоводене" и "Борба с аварии, търсене и спасяване на хора". В първия, ще бъде монтиран тренажор Maritime Simulator за ситуации при управлението на кораба, монитори, радарно изображение, управление от мостика, компютри и мултимедия.

Кабинетът "Борба с аварии, търсене и спасяване на хора" ще бъде оборудван с тренажор, манекени в защитни облекла, пожарогасители, шлангове, спасителен кръг и плот. Всичко това е от изключително значение за обучението и практикуването на моряшката професия.

Очаква се, след ремонта и оборудването на двата кабинета, да бъдат изготвени технически паспорти за енергийно обследване на сградите, да се изгради спортната база, обновяване на общежитието, за да се чувстват комфортно бъдещите моряци и по време на учебния процес и след него.

 

 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес