Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фондация „Димитър Бербатов“ отличи 11 годишна плувкиня от Бургас

30 април 2019, 13:28 часа • 3307 прочитания

Младата бургаска плувкиня Десислава Белова е сред финалистите на фондация „Димитър Бербатов“ за успелите деца на България. Тя беше номинирана и участва в класацията и гласуването за престижната награда.

За Десислава и нейните спортни успехи Actualno.com, разказа в специално интервю. С подкрепата на ПК   „Черноморец Бургас“ и треньорката Люба Панайотова, с много тренировки и усилия младата спортна надежда на Бургас беше забелязана и очаква своето отличие.

За да се стигне до престижната номинация обаче, пътят е дълъг, а усилията всекидневни. Макар и само на 11 години, Десислава има десетки купи и отличия. Само през 2019 година тя е извоювала 14 златни и 3 сребърни медала в различни плувни състезания. Една от най-престижните и награди е „Спортист на годината 2018“ в категория „Млад талант на Бургас“ при най-малките състезатели.

На въпрос на Actualno.com дали има любими медали и победи Десислава Белова споделя:

„Всички медали са ми любими, защото са нужни много тренировки и трябва издръжливост, за да успееш. Освен това всички победи са трудни, защото трябва много тренировки и много пот“.

На шести май в предаването „Като две капки вода“ по Нова телевизия Десислава ще получи своето отличие от фондация „Димитър Бербатов“, заедно с други успели българчета.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес