Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Червен депутат: Ако ГЕРБ свали Валери Жаблянов, не трябва да предлагаме друг

16 февруари 2018, 08:08 часа • 2740 прочитания

В БСП не наказваме за различно мнение. Така депутатът от БСП и бивш журналист от "Дума" Александър Симов отговори защо червените не поискаха незабавната оставка на Валери Жаблянов за написаното от него, че Народният съд е бил "необходимо и неизбежно правосъдие".

ГЕРБ имат всички възможности да махнат Жаблянов от поста на зам.-председател на Народното събрание, подчерта Симов. И каза пред Нова телевизия, че ако това се случи, БСП не трябва да предлага никой.

Фашизмът не е мнение, а престъпление, отговори Симов на въпрос ако утре някой от БСП каже "Хайл Хитлер". Оценката за Народния съд не може да бъде дадена в едно изречение. А защо г-н Жаблянов го направи – той ще даде специално изявление, пробва да се извърти отново Симов. Според него, в изречението за Народния съд имало само едно неуместно "прилагателно".

Народният съд има не е едно изречение и определение, той е престъпление, възмути се депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. Народният съд е изискан от България, защото е държава, воювала на страната на Хитлер, има го в Парижкия договор, възрази Симов. Фашизъм има там, където има срастване на една партия с държава, по научно определение, отново каза Гърневски.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес