Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звезди за Лола

15 октомври 2013, 15:08 часа • 49731 прочитания

Животът на Лола Нолан е не само необичаен, но и доста готин. Тя живее с двамата си бащи в Сан Франциско, всеки ден сменя различен откачен тоалет (колкото по-екстравагантен и крещящ, толкова по-добре), а гаджето й е супер сладък рок музикант. И въпреки че стилът на Лола е меко казано ексцентричен, тя е добър приятел и отдадена дъщеря с големи планове за бъдещето. Всичко е абсолютно перфектно, докато ужасяващите близнаци от семейство Бел не се завръщат в съседската къща. Преди 2 години Калиопe слага край на приятелството си с Лола. Но по-кофти е, че сърцето на Лола е разбито от брата на Калиопе – Крикет.

Този път Крикет, талантливият млад изобретател, ще излезе от сянката на сестра си, за да превземе отново живота на Лола. А тя ще трябва да се изправи пред чувствата си към съседското момче, които е таяла цял живот.

Стефъни Пъркинс е родена в Южна Каролина, израства в Аризона, дипломира се в университети в Сан Франциско и Атланта, а днес живее в планините на Ашвил, Северна Каролина заедно със съпруга си и котарак на име Г-н Тъмнъс. Тя е автор на романи за тийнейджъри и възрастни (които не се страхуват да си признаят, че тийн книгите са страхотни). Споделя, че работата й винаги е била свързана с книги – първо като консултант в книжарница, после като библиотекар, а днес като писател.

„Звезди за Лола” се появява на книжния пазар в САЩ през 2011 г. Историята следва тази, разказана от писателката в „Целувка за Ана” – Ана дори има епизодична поява в романа. Въпреки това двете книги да са напълно самостоятелни. Факт е, обаче, че „Звезди за Лола” повтаря успеха на предшественика си, превръща се в международен бестселър и завоюва титлата Най-добър роман за тийнейджъри за 2012 г. на YALSA. Kirkus я определят като „достоен спътник на дебютния хит на Пъркинс „Целувка за Ана”. „Енергичен и хаплив диалог – чувството за хумор на Лола и талантът на Пъркинс да предава емоциите на героите си, превръщат „Звезди за Лола” в страхотно романтично четиво”, коментират от Publishers Weekly. „Не е само любовна история. Това е история за приятелството, порастването и взимането на трудни решения”, допълват от Seventeen.com.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес