Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Призраци на Камино" - нова книга от Джон Гришам

24 юни 2024, 14:16 часа

На 27 юни 2024 г. излиза новата книга на Джон Гришам "Призраци на Камино", издателство Обсидиан

Реклама

Любимият разказвач на Америка

Любимият разказвач на Америка ни връща на остров Камино, където собственикът на книжарница Брус Кейбъл и писателката Мърсър Ман отново попадат в окото на бурята.

Още: Откъс от "Пазачът", Рон Раш

Историята

Брус разказва на вече известната Мърсър изумителна история, която да залегне в основата на следващата ѝ книга. История, която започва близо до Камино, на Тъмния остров, преди повече от 250 години и е изпълнена с насилие и жестокост. Мястото е необитаемо, смята се за прокълнато и обитавано от призраци. А миналото… никога не е само минало.

Голяма корпорация с политически връзки и дълбоки джобове иска да построи хотели и казино на това парче земя. И само последната родена там жена, 80-годишната Лавли Джаксън, ѝ се противопоставя. Тя твърди, че е единственият собственик на острова, но убедителни доказателства няма. Богатите предприемачи не се отказват от намеренията си и спорът се пренася в съда. Борбата за Тъмния остров се превръща в борба за справедливост.

Авторът

Още: "Пазачът" - един от най-забележителните романи през 2023 г.

Джон Гришам е авторът на „Остров Камино“, „Ветрове над Камино“ и още 47 световни бестселъра, преведени на 50 езика.

Втората му книга, „Фирмата“, е 47 седмици в бестселър класацията на „Ню Йорк Таймс“ и става най-продаваният роман през 1991 г.Успехът на „Версия Пеликан“ и „Клиентът“ затвърждават репутацията на Джон Гришам като майстор на съдебния трилър. „Призраци на Камино“ вече е бестселър номер 1 на Ню Йорк Таймс, което прави Гришам автор на 50 последователни бестселъра.Когато не пише, Джон Гришам посвещава времето си на благотворителни каузи.

Излиза юбилейно издание на "Ловецът на хвърчила", Халед Хосейни

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес