Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любимата или светът – това е дилемата в новоизлезлия фантастичен роман „Да заловиш Бог“ от Иван С. Иванов (ВИДЕО)

10 октомври 2024, 12:27 часа • 279 прочитания

Излезе от печат нов фантастичен роман – „Да заловиш Бог“. Негов автор е Иван С. Иванов, за когото това е дебютна книга. Стилът ѝ е в най-добрите традиции на американските фантасти, но оригиналното тук е необичайната структура на сюжета, разделен освен на глави – на арки и лабиринти. Впечатляващата корица е дело на Живко Петров.

Сюжетът

След преживяна автомобилна катастрофа, в която загива любимата му, Робърт Фрийман се превръща от обикновен човек в същество с богоподобни сили. Той манипулира времето и пространството, причините и следствията, за да постигне онази реалност, в която любимата му не загива. Проблемът е, че в нея не след дълго започва Трета световна война. Изправен пред този избор, а и преследван от правителството и други влиятелни кръгове, Робърт Фрийман се връща отново и отново в миналото, преживява отново и отново различни варианти на настоящето, с надежда да открие онова бъдеще, в което любимата му е жива, а светът не загива.

Още: Роман на Здравка Евтимова беше издаден в Босна и Херцеговина

Тъмен роман

„Да заловиш Бог“ е тъмен, горчив, наситен роман за човешката същност, в който екшън, философия и прозрения се смесват в шеметен танц за настоящето и бъдещето“, отбелязва писателката Елена Павлова.

За автора

Иван С. Иванов е роден през 1980 г. в Ямбол. Автор е на кратки разкази, високо оценени за своето послание, структура, наподобяваща пъзел, и стил на написване.

Още: Как е истинското име на Торанага от романа "Шогун"?

Кой е написал първия български роман?

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес