Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Култовият писател Ървин Уелш среща българските фенове на 17 октомври в Централни хали

11 октомври 2024, 14:40 часа • 279 прочитания

Любителите на литературата и киното ще могат да се срещнат в София с един от най-култовите съвременни писатели - Ървин Уелш. На 17 октомври 2024 г. в Централни Хали жителите и гостите на града ще имат ексклузивна възможност да се запознаят лично с автора на романа „Трейнспотинг“ и да получат автограф от него. Събитието е от 19:00 часа с вход свободен и е част от програмата на 10-тия кино-литературен фестивал Cinelibri.

Ден преди това ще се състои официалната премиера на документалния филм "Избери Ървин", посветен на живота и творчеството на шотландския писател. Тя ще бъде на 16 октомври от 19:00 ч. в кино "Люмиер", а заедно с писателя на премиерата ще присъства и режисьорът на филма – Иън Джефрис.

На страхотната вечер на 17 октомври на „Сцена Централни Хали“ присъстващите ще имат възможност да се докоснат до разказа на Ървин Уелш за романа „Трейнспотинг, който се превърна в едно от най-дръзките произведения в модерната култура. Той излиза за първи път на български език през 2008 година, а неговата филмова адаптация, режисирана от Дани Бойл през 1996 г., става истинска класика и е номинирана за Оскар.

Специален гост на вечерта в Халите ще бъде и българската актриса Анжела Недялкова, която изигра една от ключовите роли във филма "Трейнспотинг 2". Местата на събитието са ограничени до запълване на капацитета на залата.

За поредна година Kaufland подпомага Cinelibri в отговор на своя ангажимент за подкрепа към изкуството и достъпа на обществото до културни събития. Две от мероприятията на фестивала ще се проведат именно на сутеренния етаж във възстановената от компанията емблематична сграда – Централни хали. Седмица по-късно, на 23 октомври, Кристиан Льоненс ще представи най-новата си книга – любовната история „По дирите на Амбър“.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития може да следите регулярно на www.sofia-hali.bg и в социалните мрежи.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес