Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Извън Контрол" - Историята на българския рок и пънк

13 юни 2024, 11:17 часа
Реклама

Революциите от края на 80-те и началото на 90-те пламват отново в „Извън Контрол“– автобиографичната книга на гласа на българския пънк Кольо Гилъна, от издателство Сиела

Написана в съавторство с Борислав Колев, книгата на емблематичния вокал на „Контрол“e неподправен и откровен разказ не само за пътя на един младеж, носен от вятъра на промяната, но и на цяла една епоха от родната история, пречупена през призмата на рока.

Първият концерт

Още: Кольо Гилъна пред Actualno: В днешния свят няма място за бунтарството, което имахме ние

От първия концерт на „Контрол в клуб „113 плюс“, през пробива в радио „Свободна Европа“, непосилната лекота на емблематичния албум „Леле, како“, купоните и любовта, дивия ритъм на турнетата, еуфоричните и незабравими концерти за демокрация, та до надеждите за по-хубав живот и разбитите илюзии – Кольо Гилъна разказва откровено и със завидно чувство за хумор. А думите му щриховат портрета на времена на цензура, бунт и копнеж по свободата.

Снимки

Допълнено със снимки на самия музикант и архивни кадри от дивите сценични изяви на групата през 80-те, „Извън Контрол“ ще ви направи част от историята на момчета и момичета, превърнали се в символ на своето време. Хора, които не подлежат на „опитомяване“, непримирими съмишленици, които приемат пънка и рока като своя съдба.

Троен албум

Пригответе се за троен албум с „най-доброто“ на едно време с неговите тъги, абсурди, но и смях и стремеж към ново начало.

А книгата ще полеем на 12 юни на зрелищния концерт „60 години Кольо Гилъна“, който ще обедини 3 от най-знаковите групи за българския рок („Ревю“, „Уикеда“, „KGB“). Очакваме ви в Stroeja Open Air, за да празнуваме заедно 60 години Кольо Гилъна и 40 години на сцена на гласа, който промени всичко.

Още: Кольо Гилъна празнува 60 години с разтърсващ летен концерт на открито

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес