Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Авторката на "Зад нейните очи" с нов пристрастяващ трилър

05 април 2023, 10:38 часа • 1008 прочитания

Сара Пинбъра – авторката на сензацията „Зад нейните очи“, прочула се и със своята екранизация по Netflix, отново подмамва читателите в своя нов завладяващ трилър. Пригответе се да поставите под съмнение всяка своя мисъл, защото „Инсомния“ вече ви очаква в книжарниците и ще завладее нощите ви.

В нощта

дебне лудостта.

Ако не заспиш,

ще я приютиш.

Ема Авърел има всичко, за което може да мечтае една жена –успешна юридическа кариера, огромна къща, чудесен съпруг и две прекрасни деца. Зад перфектната обвивка обаче са скрити дълбоко пазени тайни, които тя е заровила грижливо в миналото. Като факта, че майка ѝ е жива, при все че тя казва на всички, че е починала отдавна. И с наближаването на 40-тия си рожден ден Ема има сериозни причини да се притеснява, че я очаква нещо ужасно - точно на своя юбилей майка ѝ окончателно е загубила разсъдъка си и извършила немислимото.

Остават броени дни до тази съдбовна дата и сънят започва да бяга от нея, появяват се и други признаци, които тя добре си спомня. Ема вижда в себе си всичко, през което е минала майка ѝ, и че има опасност да се превърне в същото чудовище, от което е бягала през целия си живот.

Нощ след нощ сънят все не идва. Ема усеща как умопомрачението я обзема, а денем започва да изпуска нещата от контрол. До момента, в който е обвинена в убийство, което не е сигурна дали не е извършила. Съпругът ѝ я подозира, синът ѝ се страхува от нея, дъщеря ѝ пък крие своя голяма тайна. Семейството се разпада и тя не знае как да го спаси – докато рожденият ѝ ден неумолимо наближава.

Тик-так, тик-так…

Лудостта се предава чрез кръвта, знае Ема. И вече я е оплела в паяжината на инсомнията. А сънят този път няма да ѝ помогне да избяга.

Сара Пинбъра успява да създаде напрегната и оригинална творба, която приковава читателите от първата до последната страница в бързо ескалиращ трилър, в който обратите се редят с главозамайваща скорост. Пъзел, който е почти невъзможно да наредиш и да се измъкнеш невредим. Защото има неща, които човек не трябва да се опитва да разбере. Защото, ако се опита, ще полудее.

А в сгъстения мрак на „Инсомния“не ти остава нищо друго освен да държиш очите си широко затворени…

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес