Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фитнес трикчета: Какво да правите, ако ви мързи да тренирате

26 юли 2024, 07:55 часа • 6953 прочитания

Ходите редовно на фитнес, но вече се чувствате изморени и не виждате никакви резултати? Ако постоянно се опитвате да влезете във форма, но все нещо се случва – имате много ангажименти в работата, изморени сте или пък ви примързява, днес ще ви дадем няколко трикчета, с които лесно да се преборите с мързела. С тяхна помощ не само ще повишите самочувствието си, докато сваляте излишните килограми, но и ще се научите да живеете по-здравословно.

7 начина, с които да влезете във форма

1. Носете само удобни дрехи, докато тренирате

Да, всички харесваме стегнатите шорти и спортни сутиени в най-различни шарки и цветове, но те доста често са страшно неудобни – стягат, вдигат се нагоре или ограничават движенията ни. За да ви е по-приятно да тренирате, носете само такива дрехи, в които се чувствате комфортно. Така ще направите преживяването от тренировките една идея по-поносимо.

2. Следвайте предварително изготвена програма

Тренировка

Следването на тренировъчна програма е първото нещо, което трябва да направите, щом започнете да тренирате. Освен това е много важно да си изберете приблизително едни и същи часове, в които да спортувате, за да си създадете навик. Според множество проучвания сутрешните тренировки са най-ефективни, но ако вие не сте от хората, които обичат да стават рано, не се притеснявайте, защото, ако сте постоянни, тялото ви ще се адаптира и няма да има значение дали е сутрин, или не.

3. Обособете си кътче вкъщи, в което да тренирате

Дори и да не ви се ходи до залата, можете да направите една тренировка от вкъщи. Облечете си удобни дрехи и просто започнете.

4. Придържайте се към простичките тренировки

Кой е казал, че в залата трябва да се напъвате и да вдигате тежко? Можете да тренирате и със собствено тегло, да правите кардио или пък просто да правите пилатес упражнения. В началото започнете с нещо лесно и приятно.

5. Ходете поне по 20 минути на ден

В дните, в които просто истински сте изморени или не ви се тренира, не мързелувайте. Излезте и се разходете, отидете пеша до магазина, но все пак се постарайте да имате някаква физическа активност.

6. Изтеглете си някое фитнес приложение

Така ще ви е по-трудно да се откажете от тренировката, защото фитнес приложенията обикновено изпращат известия, с които ще ви напомнят, че е време за тренировка.

7. Правете само тренировки, които ви харесват

Не се насилвайте да правите нещо, което ви е неприятно. Опитайте различни неща и вижте кое ви харесва и кое не. Нека тренирането се превърне в удоволствие, а не в задължение.

ОЩЕ: Колко крачки всъщност трябва да правим на ден?

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес