Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Процесът на събаряне на незаконните постройки в Гърмен ще продължи

29 юли 2015, 10:17 часа • 4075 прочитания

Незаконните постройки в Гърмен няма как да бъдат узаконени и процесът по събарянето им ще продължи. Това заяви за "Фокус" областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Според българското законодателство тези постройки не могат да бъдат узаконени, уточни той. Михайлов обясни, че жителите на кв. Кремиковци в Гърмен ще декларират имотното си и финансово състояние, както и дали желаят да бъдат настанени в общински жилища.

"Беше направено и предложение от страна на част от общинските съветници да бъде създадено ново населено място, което да се казва село Кремиковци, на което обърнах внимание, че това по никакъв начин няма да реши проблема с незаконните постройки. По своя смисъл и по българското законодателство те, и съм категоричен, подлежат на премахване“, заяви Михайлов.

Областният управител на Благоевград коментира още, че от страна на кмета на Гърмен – Минка Капитанова е внесено предложение за настаняване на ромите в сгради на бивши здравни служби. По думите му сградите предлагат добри условия за живот. Предложението обаче не е било гласувано от общинските съветници, уточни Бисер Михайлов и добави, че предложението ще бъде внесено отново.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес