Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха зимния сезон в Банско

16 декември 2017, 19:13 часа

В Банско официално бе открит зимният сезон, предаде "Фокус".

Реклама

На официалната церемония по откриването на сезона присъстват министърът на туризма Николина Ангелкова и спортният министър Красен Кралев. Кметът на Община Банско Георги Икономов приветства и официалните гости на събитието – Марк Жирардели, австрийски скиор, петкратен носител на световната купа и Кристиан Гедина, легендарен италиански скиор, постигнал 13 победи за Световната купа и качил се на 33 подиума. Те са в курорта специално за официалното откриване на сезона.

Щафетата в забавлението поеха певиците Михаела Филева и Анелия. На сцената се изявиха и местни самодейци. През деня в града бяха организирани редица забавления. Любителите на зимните спортове се насладиха на изпълнен с емоции ден в бижуто на Пирин – Банско.

Денят започна с играта „Ловци на съкровища”, където един късметлия откри злато в лифта. Празникът продължи със звезден урок, проведен от емблемата на Банско – Марк Жирардели и най-великия италиански спускач Кристиян Гедина.

В следобедните часове Ути Бъчваров направи невиждано кулинарно шоу на централния градски площад. Гостите в курорта бяха почерпени със 100 метра бански суджук, гигантско барбекю и три прасенца.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес