Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметовете в община Белица с увеличения на заплатите

09 май 2016, 14:20 часа • 625 прочитания

Основните месечни работни заплати на кмета и кметовете на кметствата в община Белица бяха гласувани от местния парламент.

С близо 400 лв. по-висока заплата от досегашната си ще получава градоначалникът Радослав Ревански, а трудовите възнаграждения на кметовете на населените места в общината скачат с 50 лв 

Така трудовото възнаграждение на Ревански от 1306 лв. скача на 1700 лв. С най-висока заплата от кметовете на малките населени места в общината е кмета на село Краище Муса Мизур. Той ще получава 822 лв., с 50 лв. повече от миналата година. Следва го кмета на село Горно Краище Бекир Бекир с 762 лв, пише "Дарик нюз".

Кметовете на селата Дагоново и Бабяк ще получават по 738 лв. Определената заплата на кметовете на селата Лютово, Палатик, Черешово, Кузьово и Орцево е в размер на 632 лв.

Увеличението влиза в сила със задна дата от 1.01.2016 г. Също така парламентаристите дадоха съгласието си размерите на допълнителните трудови възнаграждения с постоянен и непостоянен характер на кметовете на кметства да се определят от кмета Радослав Ревански.

 Снимка: Twitter

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес