Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: Ще полетят ли "канарчетата" редом до "орлите"?

30 юли 2024, 09:39 часа • 1237 прочитания

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

"Канарчетата" летят високо - така както отдавна не го бяха правили! Под ръководството на Душан Керкез Ботев Пловдив демонстрира, че може да играе красив, но дисциплиниран футбол, който носи успехи. "Жълто-черните" дадоха сериозна заявка за класиране в топ 4 на Първа лига. Могат ли обаче пловдивчани да застрашат хегемонията на Лудогорец?

Могат ли Уджа и Попов да поведат Ботев Пловдив към борба за титлата с Лудогорец?

Основите за доброто представяне на Ботев бяха заложени преди началото на сезона. Ръководството на клуба привлече класни състезатели на точните позиции, сред които се откроява централният нападател Антъни Уджа. Въпреки своите 33 години таранът наниза две попадения на Марибор и имаше огромен принос за елиминирането на словенците. Въпреки че в другите срещи не се разписа, нигериецът няма слаб мач. Той умее да запазва топката, играе забележително с гръб към вратата, а освен всичко започна да изгражда завиден синхрон с плеймейкъра Ивелин Попов.

ОЩЕ: Треньорът на Ботев Пловдив разкри за сериозен скандал с футболист на тима и заплаши да напусне

Антъни Уджа

Попето продължава да тормози критиците си. Опитният халф е живото доказателство, че няма стари и млади, а можещи и неможещи. Той има участие в почти всеки гол на отбора, внася нужното спокойствие при разиграването и е страхотен пример за по-младите си съотборници. Уджа и Попов биха могли да поведат "канарчетата" към сериозни подвизи, ако обаче зад себе си имат стабилна отбрана.

Слабите места на Ботев Пловдив

В пловдивското дерби между Ботев и Локомотив за пореден път се прояви слабостта на "жълто-черните". През второто полувреме възпитаниците на Душан Керкез показаха колебливост в защита, а в последните минути дебютиралият Ханс Бернат не успя да улови наглед слаб удар. Керкез реши да заложи на датчанина заради грешките на Матвей Игонен в последните мачове. Ходът на старши треньора се оказа несполучлив и за него ще бъде голяма дилема на кого да заложи в реванша срещу Панатинайкос.

ОЩЕ: Ботев Пловдив взима бразилско крило до дни

Ботев Пловдив

Крайъгълният камък за "канарчетата"

Всъщност двубоят на "Колежа" срещу гръцкия тим е крайъгълният камък за Ботев Пловдив през този сезон, защото при победа носителят на Купата на България ще си гарантира поне бараж за Лига на конференциите срещу удобен съперник. Участие в европейските клубни турнири е първа стъпка за "канарчетата", ако искат да бъдат конкуренция на Лудогорец, а пловдивчани имат нужните условия да го направят. Те не изостават по база и професионализъм, а по-скоро им липсва опит.

Разградчани все още се отличават с по-дълга скамейка и по-доказани футболисти, но Уджа и Попов тактически и технически не изостават от Руан Крус и Якуб Пьотровски. С опита си лидерите на "жълто-черните" могат да вдъхнат кураж и самочувствие на все още крехките "канарчета". Душан Керкез се нуждае само от още няколко диаманта в състава си, за да създаде силен колектив, който може да се пребори с 13-кратния шампион на България - Лудогорец.

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": В ЦСКА май пак си "играйкат", напук на големите заявки

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес