Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Левски го считаха за сигурен напускащ, а сега ще треперят без него

17 септември 2024, 00:23 часа • 9215 прочитания

Левски на Станислав Генчев вдъхновява "сините" фенове и ги кара да мечтаят - ако не за титла, то поне за класиране в европейските клубни турнири. Старши треньорът преобрази облика на отбора, а един от футболистите се прероди. Той стана толкова важен, че без него успеваемостта на схемата на специалиста е под въпрос. 

Незаменим ли е Карлос Охене?

Неговото име е Карлос Охене. Дефанзивният халф се контузи при гръмката победа на столичния гранд в гостуването на ЦСКА 1948 и напусна принудително терена, бивайки заменен от Клемент Икенна. Ганаецът беше под въпрос за срещата, но игра силно, въпреки че не беше напълно възстановен.

ОЩЕ: Станислав Генчев стори нещо, което само Мъри Стоилов е правил в Левски

ВАР-ът на Actualno

Охене пропуска столичното дерби със Славия

Със сигурност обаче той ще пропусне предстоящия сблъсък в неделя със Славия. Информацията е на колегите от dsport. Именно Икенна се очаква да замести така ценния полузащитник за Левски. През второто полувреме в Бистрица се видя, че 21-годишният нигериец не може пълноценно да влезе в ролята на Охене, което буди притеснение у феновете на столичния гранд.

С по-солидния си опит 31-годишият бивш играч на Хебър Пазарджик, ЦСКА 1948 и Берое дава нужното спокойствие в средата на терена за "сините". В същото време той е много активен при пресата и печели повечето единоборства, в които попада. 

Любопитна подробност е, че в началото на сезона Карлос Охене се считаше за един от "сигурните" напускащи "Герена" след назначаването на Станислав Генчев. Дефанзивният халф обаче пасна перфектно в системата на треньора и всички обичащи Левски се надяват той да се възстанови максимално бързо.

ОЩЕ: "Пас към миналото": Казанската афера - измамата на века, която провали Левски срещу ЦСКА

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес