Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В групата на България: Беларус и Северна Ирландия завършиха наравно, оставяйки "лъвовете" на върха

13 октомври 2024, 00:10 часа • 1042 прочитания

Отборите на Беларус и Северна Ирландия не успяха да излъчат победител в мач от третия кръг на Лигата на нациите в Група 3 на Лига С. Двата тима завършиха при резултат 0:0 в Залаегерсег, Унгария, където се проведе мача. Този резултат пряко засяга България, тъй като страната ни е в същата група и ще остане на върха във временното класиране с актив от 5 точки, колкото има и Беларус.

Две нулеви ремита в Група 3 на Лига С

Гостите от Северна Ирландия пропуснаха доста възможности да отбележат и да си тръгнат с трите точки. Те владееха топката в 62% от мача, отправиха 7 точни, 4 неточни и 4 блокирани удара. За сравнение домакините не стигнаха само до 2 точни изстрела в противниковата врата. 

Беларус - Северна Ирландия

По-рано днес отборите на България и Люксембург не успяха да се надиграят и завършиха при нулево равенство на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Така след нулевото равенство в двата мача ситуацията в групата се промени. България и Беларус са с по 5 точки и голова разлика по 1:0. 4 точки има Северна Ирландия, а Люксембург е с 1 точка. В следващия кръг "лъвовете" гостуват на Северна Ирландия във вторник, докато Беларус посреща Люксембург.

ОЩЕ: Треньорът на Люксембург критикува съдията след нулевото равенство в Пловдив

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес