Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турицов и Християн Петров съзряха една и съща слабост на ЦСКА

04 юли 2023, 21:54 часа
Реклама

Защитниците на ЦСКА Иван Турицов и Християн Петров коментираха загубата от Карабах с 0:1 в контролна среща, изиграна в Австрия. В големи периоди от мача шампионът на Азербайджан владееше повече топката, а "червените" срещнаха трудности в отнемането ѝ.

ЦСКА е свикнал да диктува темпото на игра

След мача Турицов и Петров се обединиха около мнението, че ЦСКА е свикнал в България да контролира играта и изпитва трудности, когато се изправи срещу съперници, които владеят повече топката. Двамата смятат, че тимът трябва да се научи да се нагажда срещу такива опоненти.

Християн Петров и Иван Турицов

Как се справя ЦСКА, когато НЕ владее топката?

"През второто полувреме не бяхме с топката, Карабах я притежаваше и владееше инициативата. Не се получи понякога да я отнемаме. В България и Европа ще има срещи, в които ще трябва да се нагаждаме към съперника, който притежава топката", каза Турицов.

"Свикнали сме в България да диктуваме темпото на игра, но не винаги ще е така и трябва да се нагаждаме срещу съперници, които контролират топката", коментира на свой ред Християн Петров. Следващата контрола на ЦСКА е срещу австрийския Тирол на 8 юли (събота).

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: ЦСКА гърми, Левски спи

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес