Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на Люксембург критикува съдията след нулевото равенство в Пловдив

12 октомври 2024, 22:42 часа • 823 прочитания

Селекционерът на Люксембург Люк Холц не скри претенциите си към главния съдия след края на мача между България и Люксембург. Срещата от третия кръг на Лигата на нациите завърши при резултат 0:0 пред повече от 14 000 фенове на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Треньорът на Люксембург с претенции към съдията

Мачът започна изключително динамично, като още в 4-та минута "лъвовете" можеха да останат с човек по-малко на терена. Александър Колев изпусна нервите си и удари съперник без топка, за което главният арбитър бе снизходителен му показа жълт картон. 

"Реферът имаше странни отсъждания, още в началото на мача имахме съмнения за червен картон, после се повтори и в 70-ата минута, гледахме повторенията и се убедихме в това, а съдията въобще не се допита до ВАР", заяви Холц.

"Гледаме да запишем победа срещу Беларус, надявахме се на повече от една точка днес", разкри още той. "Нашата цел е да не сме последни в групата. Знаехме, че България ще разчита на битка и бърз преход. През второто полувреме допуснахме доста грешки, в следствие и на терена."

"Лъвовете" заемат първата позиция във временното класиране на Група 3 с актив от 5 точки, докато равенството в Пловдив означаваше първа точка за тима на Люксембург. Вижте какво каза селекционерът Илиан Илиев след края на срещата.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес