Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тим от Първа лига има нов собственик, бюджетът е подсигурен

12 юли 2024, 12:57 часа • 801 прочитания

Тим от Първа лига има нов собственик. Става въпрос за столичния Локомотив, който от днес вече ще бъде управляван от Веселин Стоянов. Това бе обявено на специална пресконференция, на която доскорошният собственик на „железничарите“ Иван Василев официално обяви своето оттегляне.

Веселин Стоянов обяви, че бюджетът на Локомотив София е подсигурен. Бизнесменът допълни, че в следващите дни клубът ще обяви и новия генерален спонсор. Стоянов също така разкри, че съвместната работа с Иван Василев ще продължи, тъй като той има по-голям опит в родния футбол.

„Никога не ми е било само цел да бъда собственик“

Иван Василев Бозата

„Винаги сме си партнирали с г-н Василев, помагали сме си. Поех този риск и отговорност, като предложих да поема издръжката на клуба. Знаете, че се оттегли и основният спонсор. Локомотив не заслужава да бъде заключен, затворен. За мен никога не е било самоцел да бъда собственик на този клуб, но любовта ми е безгранична, трябва да надграждаме“.

„Локомотив трябва да просперира. За 2024/2025 година бюджетът е подсигурен, няма да има никакви финансови сътресения. Бюджетът е толкова, колкото да функционира нормално Локомотив. Съвместната ми работа с г-н Василев ще продължи, той има по-голям опит от мен във футбола“.

„Смятам и желая добрите времена за Локомотив да дойдат. Не буди съмнение, че с г-н Василев ще си партнираме. Има нова компания, която ще е спонсор, скоро ще бъде оповестена. Предстоят и промени в ръководството - да се тушира напрежението между ръководство и фенове“, каза Веселин Стоянов.

Наскоро стана ясно, че легенда на Локомотив София ще има нов пост в клуба.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес