Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Така се прави: България U21 разгроми Естония, таран бележи хеттрик (ВИДЕО)

21 ноември 2023, 20:25 часа • 4097 прочитания

Младежкият национален отбор по футбол на България разгроми Естония с 6:0 в двубой от квалификациите за Евро 2025. През първото полувреме на стадион “Александър Шаламанов” голове не паднаха, но след почивката "лъвовете" се развихриха. Нападателят на Хебър Пазарджик Георги Николов заби хеттрик. Халфът на ЦСКА Станислав Шопов се отчете с две асистенции и едно попадение. Асен Митков от Левски и Роберто Райчев от Славия също се разписаха.

Без голове през първото полувреме

С успеха "трикольорите" се изкачиха до трето място в класирането с девет точки от шест мача. Шансовете им за продължаване напред обаче са минимални. Първата част завърши при нулево равенство. Най-чистото положение за българите пропусна крилото Марин Петков. Диагоналният му изстрел премина встрани от целта.

ОЩЕ: Тим от турската Суперлига иска новоизлюпен национал

Борислав Михайлов

Георги Николов блести с хеттрик, играчи на Левски и ЦСКА бележат

След паузата Георги Николов вкара два гола с глава. В 65-ата минута Шопов оформи класиката, а секунди по-късно комбинира със "синята" надежда Митков, който реализира с топовен шут. В заключителната фаза Николов преодоля съперниковия страж за трети път. Райчев пък бе точен за крайното 6:0.

Лечева пред Actualno: Тези, които ни направиха горди, ще останат в историята като слаби ръководители (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес