Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Светослав Дяков: Щом ръководството няма доверие в мен, нямам място в Лудогорец

03 септември 2024, 22:47 часа • 1739 прочитания

Легендата на Лудогорец Светослав Дяков обяви причината да освободи поста си като помощник-треньор в клуба. Дяков си тръгва от Лудогорец, тъй като не е получил доверие от ръководството да застане временно начело на отбора. Вместо това Лудогорец реши да назначи Захари Сираков.

Защо Светослав Дяков напусна Лудогорец?

"След загубата от Карабах, треньорската смяна и решението на клуба не аз да водя временно отбора, а да дойде друг човек, който не е бил в кухнята на първия тим, взех категоричното и ясно решение да напусна. Това е последната и основна причина", написа Дяков във Фейсбук.

"След като клубът няма доверие в мен, нямам място тук. Веднага уведомих ръководството, но останах повече от две седмици до паузата за националните отбори, защото ръководството поиска. Треньорският екип имаше нужда, имах морален ангажимент да не оставям отбора в труден момент и не исках да вкарвам допълнително напрежение точно тогава", добави още той.

Светослав Дяков

"Благодарности на всички треньори (Анте Шимунджа, Ивайло Петев, Георги Дерменджиев и Захари Сираков) и техните щабове, че ме приеха като свой. Бях зареден с енергия, винаги давах всичко от себе си, бях честен и всеотдаен, наслада беше за мен!

Благодаря за подкрепата и обичта, която усещах и получавах от хората в Разград през цялото време, огромно благодаря! Лудогорец загуби верен войник, пожелавам успех в следващите битки! 354 мача като футболист и 94 като асистент!", завършва постът на Дяков.

Припомняме, че Лудогорец се раздели със старши треньора Георги Дерменджиев през миналия месец, като на негово място временно бе назначен Захари Сираков. Все още не е ясно кой ще води Лудогорец за постоянно, но пък работата върху селекцията не спира.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес