Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Спряганите имена за нов треньор на Левски са непознати и за майките им"

30 май 2023, 16:47 часа • 2223 прочитания

Бившият треньор на Левски Емил Велев, който е последният наставник, извел "сините" до титлата, се изказа остро срещу обсъжданите варианти за нов старши треньор на клуба. По неофициална информация новият наставник на Левски ще бъде Саво Милошевич, а друга опция е бил Миодраг Божович.

Защо Левски търси треньори в Сърбия

Левски е в търсене на нов мениджър, след като Станимир Стоилов подаде оставка през април. Отборът бе временно поет от Елин Топузаков, който имаше за задача да довърши сезона. В последните седмици мажоритарният собственик Наско Сираков на няколко пъти увери, че клубът търси да назначи най-добрия треньор за Левски.

ОЩЕ: Разкриха колко ще взима Милошевич в Левски, разликата със заплатата на Мъри е фрапантна

Саво Милошевич

Според Велев обаче имената, които се обсъждат от Сираков и компания, са непознати дори и за техните майки. Той смята, че назначението на Саво Милошевич ще бъде грешка на ръководството, тъй като няма нужните качества, за да води "сините". 

Прави ли грешка Левски със Саво Милошевич?

"Саво Милошевич, който с нищо не е забелязан или е постигнал в треньорската си кариера. Да не навлизам в подробности. Знам за какво става въпрос, къде е бил наставник и колко се е застоял. Отново ще бъде абсолютно погрешен ход на ръководството на Левски, ако се вземе сърбин", каза Велев пред "Тема спорт".

"Виждаме имената, които се спрягат. Те дори и майките им не ги знаят. Като погледнат през шпионките и питат: „Ти кой беше?“, както казва Вили Вуцов. Имаме достатъчно български треньори, но естествено тук тази професия е много обезценена", добави още Емил Велев, който след оставката на Мъри заяви, че ако от Левски искат титлата, да му се обадят.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес