Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спартак Варна се спука да изтърва, но удари 10 от Локо Пловдив в края и задълбочи "черно-бялата" криза

23 октомври 2024, 19:28 часа • 454 прочитания

Спартак Варна постигна минимален успех над Локомотив Пловдив с 1:0 в първия двубой от 13-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата реализира появилият се от скамейката Бернардо Коуто в 87-ата минута. При радостта след гола 22-годишният португалец се съблече, с което "заслужи" втори жълт картон, и бе изгонен.

Преди това резервата на "смърфовете" Мартин Паскалев си изкара два бързи жълти картона и остави тима си с десет души на терена в 58-ата минута. Така Николай Киров дебютира начело на "соколите" с победа, която ги изпраща на четвърто място с 24 точки. "Черно-белите" пък записаха седми мач без успех и са на десета позиция с 13 пункта.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: 11-и мач все така непобеден: Червен картон и автогол улесниха Лудогорец срещу Септември

ВАР-ът на Actualno

Спартак Варна победи Локо Пловдив в мач с два червени картона

Домакините от Варна стартираха по-активно. Техни претенции за дузпа не бяха уважени в третата минута. В средата на първото полувреме попадение на Ахемдов бе отменено заради игра с ръка на централния нападател. До почивката стражът на Спартак се отличи с важна намеса. През втората част "соколите" вдигнаха темпото.

Влизаш в игра, вкарваш гол и се събличаш за червен картон

Луков блесна със спасявания. В 58-ата минута влезлият от скамейката Паскалев получи втори жълт картон и бе изгонен. Това позволи на домакините да нападат повече. Те направиха няколко пропуска, преди в 87-ата минута най-накрая да отбележат. Бернардо бе на точното място, за да прати топката в мрежата. След гола португалецът се съблече, с което си изкара втори жълт картон. Численото равенство на терена се възстанови, но победата остана за Спартак Варна.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: ЦСКА 1948 без успех в 4 поредни мача: Арда доминира в Бистрица за първа победа на чужд терен

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес