Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След "впечатляващия" трансфер в ПАОК: Цената на Десподов лети нагоре

25 септември 2024, 15:54 часа • 342 прочитания

Трансферната стойност на българския национал в редиците на ПАОК Кирил Десподов се е увеличила двойно, откакто се присъедини към гръцкия гранд. Това пише сайтът sportdog.gr. на основа на данните на авторитетия сайт transfermarkt.com. В момента срещу името на 27-годишната българска звезда стои сумата от 7 милиона евро, а преди около година той бе оценен на по-малко от 4,5 милиона. Припомняме, че ПАОК доведе голмайстора на "орлите" в Гърция за сумата от 3 милиона евро.

В Гърция обсипаха Десподов с похвали

В гръцкото издание се пише, че трансферът на Десподов несъмнено бил впечатляващ и смислен ход, тъй като след като намери ритъма си, 27-годишният ас помогна на ПАОК да спечели титлата. И най-важното, статистиката му беше наистина впечатляваща за новобранец в Суперлигата. Десподов взе участие в общо 58 мача във всички турнири, в които отбеляза 17 гола и направи 15 асистенции.

Кирил Десподов

Изобщо не се обсъжда дали трансферът е успешен или не, тъй като цифрите говорят сами по себе си. Показателно е, че борсовата му стойност, когато отиде в Солун, беше 4,5 милиона евро, а след първия му сезон достигна 7 милиона евро.

Основният "проблем" на Кирил Десподов

В материала е посочен и един проблем около българската звезда - "той полудява, когато не е в титулярния състав! Отчитайки фактите, няма много причини той да седи на пейката, когато е здрав. Разбира се, Константелиас трябва да играе поради много причини. Очевидно Живкович е играч, който може да промени хода на играта по всяко време, както и Тайсон. И ако всички те в един и същи момент започват като титуляри, за Десподов няма как да има място в 11-те."

В момента ПАОК е в Истанбул за предстоящата си среща на старта на Лига Европа с тима на Галатасарай. Не е сигурно дали Десподов ще започне като титуляр, макар в последните два мача от гръцкия шампионат да беше в стартовите 11. Преди време пък стана ясно, че от Манчестър Сити са "пожелали" българския ас.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес