Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сираков за казуса "Мъри Стоилов": Той напусна без причина, случаят е приключен

11 юли 2024, 16:56 часа • 708 прочитания

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков коментира всички теми, засягащи "сините". Шефът на 26-кратните шампиони даде интервю пред "Мач Телеграф" и "МачКаст" дни преди старта на тазгодишната кампания в Първа лига. Казусът "Мъри Стоилов" съща бе част от разговора, като Сираков изяви мнението си по въпроса.

На въпроса "Мъри каза, че е приключил с Наско Сираков, а приключи ли Наско Сираков с Мъри Стоилов?", той отговори: "Да ти кажа честно, аз приключвам с всеки един треньор, който в сегашния момент не води Левски. Приключвам не в буквалния смисъл на думата, но за мен е некоректно да обсъждам треньор, който в момента води отбор извън България и не е в Левски. Мисля, че не е редно и бивши треньори на Левски да обсъждат настоящата ситуация в клуба. Това е въпрос на разбиране."

Има ли бъдеще Мъри Стоилов в Левски?

Станимир Стоилов

Интервюиращият не приключи темата тук, а отбеляза, че Станимир Стоилов - Мъри не е просто бивш треньор на Левски, а и дългогодишен приятел на Сираков и легендарна фигура на "Герена". Това изказване подбуди въпроса дали има някога Мъри може да се върне в Левски.

"Въобще не съм се замислял на тази тема", каза Сираков. "По простата причина, че той си тръгна, според мен, без никаква причина от Левски. Затова казах, че този случай за мен е приключен."

Той изрази мнението си по темата, че Стоилов напуснал "Герена" заради Иво Ивков, който според Мъри бил много важна фигура за клуба, като определи Ивков като "адски маловажен".

Сираков коментира неразбирателствата с феновете на "сините"

Покрай раздялата с Мъри се зароди конфликт между Наско Сираков и част от "синята" агитката, в частност с тарторът на Сектор Б - Любомир Костадинов – Младежа. На въпросът дали има ли надежда двамата "да седнат на една маса и веднъж завинаги да се разберат", шефът отговори:

Левски фенове

"Винаги съм готов да седна и да говоря с всеки. Нямам никакъв проблем. Само че те идват и искат да влязат по 50-60 човека. Да дойдат 5-6 човека и ще говорим. Техният проблем е, че вече нямат никакви аргументи срещу мен. Готов съм във всеки един момент да говоря, с когото и да е. Нямам проблем, че ми издигат тук (б.р. в Сектор А) плакати, даже ме правят по-известен, макар че нямам нужда от това нещо. Всеки има право да протестира така, както си реши. Големият проблем е, когато начинът на протеста, влияе на отбора."

ОЩЕ: Наско Сираков: Генчев беше единственият ни избор за треньор на Левски

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес