Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разузнават го: Млад талант на Левски хвана окото на клубове от Серия А

29 декември 2023, 10:55 часа • 1508 прочитания

Младият талант на Левски Асен Митков е хванал окото на клубове от Серия А, пише "Мач Телеграф". Заинтересуваните клубове дори са поръчали на скаутски компании да направят сериозно разузнаване на профила на 18-годишния полузащитник.

Асен Митков в полезрението на клубове от Италия

Митков е успял да привлече вниманието на италианските клубове с представянето си за националния отбор до 17 години. След това неговите изяви са били следени под лупа и в мачовете на Левски от вътрешния шампионат.

Асен Митков

Левски може да иска солидна сума за 18-годишния халф

Макар и само на 18, Асен Митков вече е един от основните играчи на Левски, като на "Герена" могат да се надяват и на добра трансферна сума от евентуална негова продажба - между 500 000 и 750 000 евро (или около 1 млн. лева).

"Отдавна толкова интересен играч не се е появявал от България. Има два гола в първенството. Той е едва на 18 години, но носи номер 10 на гърба си. Няма притеснения и не усеща напрежението в българското първенство", пише скаутска компания, следяща Митков.

"Трябва обаче да се види как ще се чувства в една нова среда. Ако успее в чужбина, то ще има възможност да стигне до най-високо ниво в играта", допълва още компанията. Припомняме, че през лятото Левски прати набор на Асен Митков в Италия.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес