Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Председателят на „Левски на левскарите“: Моделът „бащица“ в най-извратения му вид

19 септември 2024, 16:13 часа • 480 прочитания

Председателят на сдружение „Левски на левскарите“ Димитър Костадинов атакува остро решението собственикът на генералния спонсор на „сините“ Мило Борисов да влезе в Надзорния съвет на клуба. Както е известно, днес се проведе Общото събрание на акционерите на българския гранд, на което бе взето въпросното решение.

Костадинов сподели, че начинът, по който се формират Надзорния и Управителния съвет на Левски за хората в сдружението е „моделът „бащица“ в най-извратения му вид“. Известният привърженик допълни, че от 2021 година „сините“ са собственост на външна за клуба компания, чийто собственик е Мило Борисов.

Сдружението е против влизането на Борисов в НС 

Димитър Костадинов

Влизането на Мило Борисов в Надзорния съвет говори за това, което е факт вече от доста години и за което се води спор между привържениците. Нашата теза днес се доказа - а именно, че Левски практически е собственост на външна за клуба компания със собственик Мило Борисов. Неговите служители продължават да са в Управителния съвет“.

„От 2021 година Левски се управлява от външна компания, от офисите извън стадион „Георги Аспарухов“. Неслучайно това го заяви Станимир Стоилов в дългата си пресконференция преди да напусне клуба миналата година. Все още има левскари, които не са разбрали защо Мъри си тръгна. Именно заради това - скрити собственици и поставени лидери.

"Левски се управлява от хора, които са спуснати"

Мило Борисов Даниел Боримиров Наско Сираков

„Продуктът от работата на Стоилов и неговия екип беше разпродаден. В касата на клуба влязоха огромни за българските стандарти средства, с които тези хора, които управляват клуба в момента, успяха да го стабилизират финансово и опасенията им да се покажат в общественото пространство ги няма“.

„Клубът е стабилен, печели, хората се радват, всички празнуваме победи. Преди това бяха доста по-предпазливи и се криеха зад фигурата на Наско Сираков. Ние не сме очаквали работа само в рамките на година и половина на екипа на Станимир Стоилов да доведе до такива огромни финансови резултати, с които в момента те заявяват, че са спасили Левски“.

„Ще продължаваме да говорим и да застъпваме тезата, че Левски се управлява от хора, които са спуснати от центрове извън „Тодорини кукли“ №47. Нито сме изненадани, нито са ни казали нещо, което не сме очаквали да чуем. Принципът на разпределението на собствеността и на управлението на клуба, начинът, по който се формират Надзорния и Управителния съвет - това за нас е моделът "бащица" в най-извратения му вид", каза Димитър Костадинов.

По-рано днес бивш шеф в Левски заяви, че има голяма опасност от конфликт на интереси от влизането на Борисов в Надзорния съвет.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес