Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Парите на феновете, набирани от Тръст "Синя България", вече не отиват в сметката на Левски

29 май 2024, 13:16 часа • 1550 прочитания

Ръководството на Левски информира феновете си, че от 1 май средствата, набирани от Тръст "Синя България" по кампанията DMS LEVSKI, вече няма да постъпват по сметката на клуба. Вместо това парите са пренасочени към "други кампании, които не са организирани от клуба и в които Левски не е поканен да участва".

Тръст "Синя България" спира да превежда даренията на феновете на клуба

Още през лятото на 2023-а Тръст "Синя България" обяви, че спира преводите по сметката на Левски. Близо година по-късно от Левски съобщиха, че от 1 май 2024 г. парите от кампанията на Тръста няма да влизат по сметките им. Не става ясно дали от миналото лято досега клубът е получавал средства от Тръста по сметката си.

фенове на Левски

Ето съобщението от ръководството на Левски:

"С решение на тръст „Синя България“, от 1 май 2024 г. средствата, събирани от кампанията DMS LEVSKI, няма да постъпват по сметката на „ПФК Левски“.

Кампанията стартира през месец февруари 2020 г. с цел погасяване на задълженията на клуба към Националната агенция по приходите.

Чувстваме за свой дълг да Ви информираме, че средствата, отделяни от Вас, са пренасочени към други кампании, които не са организирани от клуба и в които „ПФК Левски“ не е поканен да участва."

Фенове на Левски спират даренията си към Тръста

Под публикацията на Левски в социалните мрежи веднага заваляха коментари на фенове, че спират даренията си по кампанията на Тръст "Синя България". Припомняме, че Тръстът е вторият най-голям акционер в клуба след Наско Сираков, като двете страни имат търкания за начина на управление на на Левски.

ОЩЕ: Иво Ивков: Двойно увеличение на парите от спонсора? В Левски говорят полуистини (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес