Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Палачът на ЦСКА взе скалпа и на Ботев Пловдив! Спартак излезе втори в efbet Лига (ВИДЕО)

24 август 2024, 23:20 часа • 2333 прочитания

Отборът на Спартак Варна постигна пореден впечатляващ успех в елита на България, побеждавайки един от най-силните отбори в първенството Ботев Пловдив с минималното 1:0 като гост в среща от шестия кръг. Единственото попадение отбеляза "палачът" на ЦСКА - Ахмед Ахмедов.

Спартак Варна победи Ботев Пловдив като гост

В началото на август Ахмедов вкара два гола на ЦСКА при гръмката победа на Спартак с 3:0. Сега той изведе отбора си до още една престижна победа, разписвайки се в средата на второто полувреме. Ботев пък така и не намери отговор на инкасирания гол в Коматево, уцелвайки единствено греда.

Засада отмени гол на Ботев, "канарчетата" без точен удар в мача

Ботев стигна до попадение в края на първото полувреме, но голът на Алекса Мараш бе отменен заради засада. "Канарчетата" така и не успяха да отправят точен удар към противниковата врата, допускайки първата си загуба от началото на сезона. В края на мача пък Никола Илиев бе изгонен с втори жълт картон.

Александър Томаш от своя страна записа четвърта победа начело на новака в елита Спартак. С успеха варненският тим се изкачи до второто място с актив от 13 точки - на два пункта зад лидера Левски. Ботев Пловдив остава на трето място с 10 точки в актива си.

По-рано през деня ЦСКА претърпя тотален крах, допускайки четвърта загуба в първите пет мача от новия сезон.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес