Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Футболистка №1 на България има нов клуб (ВИДЕО)

20 август 2024, 16:04 часа • 1027 прочитания

"Отвъд футболния мейнстрийм" е спортна рубрика на Actualno.com с автор Джем Юмеров, посветена на интересни истории, анализи и проблемни теми от областта на детско-юношеския и женския футбол.

6-кратната носителка на приза "Футболист №1 на България при жените" Евдокия Попадинова премина в клуба от елита на Австралия - Бризбейн Роар. 27-годишната националка за последно защитава цветовете на Лацио, където отбеляза четири попадения в 14 участия.

Евдокия Попадинова ще играе в Австралия

Нападателката има богат опит, след като е играла в цяла Европа за клубове като Спортика Благоевград, Лондон Бийс, Олбор в датската Суперлига и Наполи и Сасуоло в Серия. В селекцията на "лъвиците" дебютира едва на 16-годишна възраст, а към настоящия момент е сред лидерите в тима на Силвия Радойска.

ОЩЕ: Попадинова: Женският футбол се развива, може да пробваме срещу мъжете (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Първи думи на Попадинова с екипа на Бризбейн Роар

„Изключително съм развълнувана, че ще играя в Австралия. Това беше моя огромна мечта от доста време и съм изключително благодарна за тази възможност. Следя лигата през последните години и нямам търпение да изляза на терена и да представям Бризбейн Роар“, заяви Попадинова пред клубния уебсайт.

„Тази фланелка ще бъде моята втора кожа за следващия сезон и аз съм толкова готов и развълнуван от това, което предстои. Целта остава същата, както винаги, и тя е да спечелим възможно най-много мачове“, допълни тя, чийто нов тим за последно стана шампион през 2018 година.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес