Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новите в Ботев Пловдив донесоха първа европейска победа на "Колежа" след 29 години (ВИДЕО)

11 юли 2024, 22:56 часа • 2010 прочитания

Ботев Пловдив стартира прекрасно квалификационния етап на Лига Европа! В двубой от първия кръг на пресявките "жълто-черните" надвиха словенския Марибор с 2:1. Новият таран на тима Антъни Уджа откри резултата рано-рано в мача. Малко по-късно Пиюс Ширвис възстанови паритета.

В 74-тата минута завърналият се юноша на "канарчетата" Никола Илиев вкара на празна врата и донесе успеха за своя тим. Това бе първи европейски сблъсък на “Колежа” от 29 години насам. Срещата, в която двата отбора си размениха по една греда, се проведе пред около 14 000 зрители.

ОЩЕ: Лудогорец допусна странен гол, но си осигури комфортен аванс преди реванша в Грузия (ВИДЕО)

Антъни Уджа

Уджа ги почна, Илиев ги довърши: Ботев победи Марибор

Двубоят стартира във високо темпо. В деветата минута новото попълнение на Ботев Уджа загатна за голямата си класа, засичайки центриране на Ивелин Попов за 1:0. Гостите опитаха веднага да отговорят. Те вдигнаха темпото, създадоха няколко положения и в крайна сметка изравниха.

Марибор изравни, Ботев разтресе гредата

Ширвис стреля от дистанция, Матвей Игонен не се намеси по най-добрия начин и тпоката се оплете в мрежата. Марибор се възползва от импулса в играта си. Судани дори се разписа. ВАР обаче отмени попадението заради засада. В 30-ата минута Ето'о разтресе напречната греда с много силен шут от воле.

ОЩЕ: Голям талант на Ботев Пловдив на крачка от трансфер в участник в Шампионска лига

Ботев Пловдив

Юноша на Ботев екзалтира "Колежа"

В края на полувремето Игонен се реваншира за грешката при гола с добро спасяване. След почивката словенците също бяха спрени от напречния стълб. Влезлият на почивката Едгар Етиен остана на сантиметри от това да отбележи. Стражът на Ботев трябваше да показва рефлекс няколко пъти, преди в 74-тата минута резервата Никола Илиев да прати в екстаз домакинските фенове.

Юношата на пловдивчани, който се завърна в клуба, засече центриране на Акере по земя и вкара за 2:1. До края на мача футболистите на Марибор така и не стигнаха до 100%-ов голов шанс и Ботев Пловдив стартира феноменално своя европейски поход.

ОЩЕ: Официално: Ботев Пловдив продаде крило в елита на Швейцария

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес