Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият в ЦСКА със сензационно разкритие за трансфера си

14 юли 2023, 09:56 часа • 1531 прочитания

Бившият ас на Литекс Ловеч и настоящо ново попълнение на ЦСКА Данило Асприля разкри много интересни подробности около трансфера си в българския гранд. Решението на колумбиеца, който де факто сам плаща преминаването си на "Българска армия", е повлияно най-вече от факта, че жена му живее в София и той иска да е до нея.

„Много неща, които излязоха в медиите за „сагата“ между мен и Бейтар, не бяха верни. Ако си спомняте, през декември казах, че искам да съм със семейството си и обмислям да се върна у дома в Колумбия след края на сезона. Жена ми живее в България, така че или тя трябваше да дойде с мен в родината ми, или аз да се преместя в България. Първенството в Колумбия започна, но нито един клуб не беше готов да плати на Бейтар за мен“, започна Асприля в интервю за израелското издание sport1.maariv.co.il.

ОЩЕ: ЦСКА представи Асприля: Жертвата е на прицел, Звярът е тук (ВИДЕО)

„ЦСКА също не бе готов да извади пари. Сумата, която Бейтар сега получава, се удържа от заплатата ми. Следващата година ще играя почти безплатно, но това е семейно решение, което взех. Нямаше да има значение, дори Бейтар да ми бе предложил двойна заплата. Пак нямаше да приема да остана. Има неща, които са по-важни от парите или футбола. Това е семейството“, продължи той.

„На 34-годишна възраст дадох всичко, което имах, за Бейтар. Това е част от футбола. Можете да разберете клуба, че след сезон като този, със спечелена купа и 18 гола, те искат да остана. Президентът Барак Абрамов ми каза, че съм много важен за отбора, но аз вече бях взел своето решение. Страхувах се, че никой няма да плати за мен и както вече казах, ще играя почти безплатно през следващата година. Това обаче само доказва, че парите бяха най-малко важното нещо за мен и мисля, че в Бейтар също го разбират”, каза още новото попълнение на ЦСКА.

ОЩЕ: ЦСКА прати двама ненужни в Пирин, юноши на "червените" подсилват Литекс

"Дали съжалявам за нещо, направено в последните седмици? Хората забравят, че дойдох тук, когато никой не искаше да дойде. Когато имаше само един чужденец в състава и това бях аз. Казваха ми, че отборът ще се разпадне, да си тръгна, защото няма да ми изпълнят договора. Аз обаче вярвах, че такъв голям клуб, с такава публика, няма да ме изостави. И рискувах. В сезон, в който се искаше само да оцелеем в елита, спечелихме купата. Работата е там, че много хора не разбират, че жена ми е от България и решението ми е първо да бъда с нея“, завърши емоционалното си изказване Данило Асприля.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес