Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никола Илиев напусна Интер и се завърна в българския футбол

22 юни 2024, 19:07 часа

20-годишният български футболист Никола Илиев напусна Интер и се завърна в елитното първенство на България. От новия сезон Илиев ще играе за отбора на Ботев Пловдив, който си го върна в редиците за постоянно с трансфер от "нерадзурите".

Реклама

Ботев Пловдив привлече Никола Илиев от Интер

Националът на България започна професионалния си път именно в Ботев Пловдив, а сега отново ще защитава жълто-черните цветове. Никола Илиев ще се надява да получи основна роля в тима на Ботев, който спечели Купата на България и ще играе в евротурнирите.

Никола Илиев

Ботев си върна Никола Илиев на "Колежа"

"Днес е специален ден за Ботев Пловдив, тъй като приветстваме Никола Илиев обратно в нашия отбор. Никола е един от най-талантливите млади български футболисти, а ние се радваме, че той отново е в семейството на Ботев. За нас е важно, че той знае какво означава Ботев и сме уверени, че тук ще направи следващата стъпка в кариерата си", сподели спортният директор на Ботев - Артур Платек.

"Никола е млад футболист със страхотни качества и знаем, че заедно като отбор можем да развием това до следващото ниво. Нямаме търпение да видим израстването и приноса му да терена", добави още той. Илиев направи своя дебют за първия тим на „канарчетата“ в края на септември 2019 г., когато беше едва на 15 години. 

За трансфера на Никола Илиев в Ботев Пловдив се заговори още преди десетина дни (припомнете си в линка). "Жълто-черните" имаха интерес към Илиев и през зимата, когато той бе преотстъпен на ЦСКА 1948 от Интер.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес