Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Невиждана драма: ЦСКА 1948 и Будучност под знака на хаоса часове преди сблъсъка им

31 юли 2024, 15:04 часа • 952 прочитания

Български отбор отново в центъра на хаос, невиждан в европейските клубни турнири. Това се случва часове преди реванша от втория предварителен кръг на Лига на конференциите между съставите на Будучност и ЦСКА 1948. Срещата бе насрочена за четвъртък, 1 август от 22:00 часа на стадион "Под Горицом".

Вчера се оказа, че теренът, на който трябваше да се проведе мача, не отговаря на изискванията на УЕФА, тъй като тревното покритие е в лошо състояние, споделиха колегите от Sportal.bg. Поради тази причина делегатът на европейската централа премести срещата на стадиончето с 4000 места "ДГ Арена".

ЦСКА 1948 в центъра на хаос: УЕФА променя терена часове преди мача

ЦСКА 1948

От ЦСКА 1948 пожелаха да получат час за днешната си тренировка на терена, където ще се играе двубоя, както гласят правилата на УЕФА. До този момент обаче домакините отказват да предоставят съоръжението, туй като по-късно днес на същия терен ще се състои друг мач от Лигата на конференциите - този между Морнар и Раднички 1923. Обстоятелствата били форсмажорни и нямало как Валентин Илиев да изведе футболистите си на това съоръжение, обяснили черногорците пред представителите на УЕФА, които не знаят как да процедират. 

Не е ясно как УЕФА е дала разрешение срещата между ЦСКА 1948 и Будучност да се изиграе на този стадион, тъй като един от футболните закони гласи, че на терен, определен да приеме мач от европейските клубни турнири, не може да се проведе друг официален двубой минимум 48 часа преди него.  

Заради всички тази сситуация, от столичния тим вече са изпратили протестно писмо до домакините и УЕФА, чрез което настояват за спазване на приетите правила и искат да им бъде осигурен достъп до "ДГ Арена" за официална тренировка. Първата среща в София завърши 1:0 за българския тим и реваншът се очертава да бъде още по-напрегнат с оглед на стеклите се обстоятелства.

ОЩЕ: ЦСКА 1948 пропусна да разгроми Будучност, но тръгна с успех в Европа (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес