Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-яркият талант на Байерн извън топ 30: Какво му попречи да бъде номиниран за "Златната топка"?

09 септември 2024, 18:03 часа • 600 прочитания

За пореден път звезда на Байерн Мюнхен остана извън списъка с основните награди. Този път Джамал Мусала не попадна дори в топ 30 за "Златната топка". Въпреки, че видяхме някои доста изненадващи имена, младият германец, който цял сезон блести с екипа на баварците и Германия, не бе сред номинираните. Главният редактор Венсан Гарсия, част от екипа на "France Football" обясни защо според него Мусиала не е признат сред най-добрите играчи в Европа.

3 причини, поради които Мусиала не попадна в Топ 30 за "Златната топка"

В разговор с пресата Гарсия заяви: "Според мен има три основни причини, поради които той не беше избран от комисията. Първо, липсата му на статистика в Шампионската лига, където вкара толкова голове, колкото и Матис Тел например. Това е твърде малко за играч от неговия калибър. Той не беше убедителен и във важни мачове като полуфиналния втори мач в Шампионската лига срещу Реал Мадрид или четвъртфинала на Еврото срещу Испания, където изявите му бяха по-скоро неутрални. Не му помогна и сезонът на Байерн, който завърши в Бундеслигата на най-лошото си място от 2011 година насам. Сигурен съм, че в бъдеще той ще се завърне в този списък."

Джамал Мусиала

Възмущението около отсъствието на Мусала от списъка със "Златната топка" е оправдано сред феновете на Германия и Байерн Мюнхен, които почитат 21-годишния играч като своя най-ярък талант. През изминалия сезон той записа 20 голови участия в сравнение с 32 през предходната година, което може би подсказва, че очакванията около неговите изяви са се повишили. Мусиала не се забави с отговора си, като още в следващия мач, след обявяването на списъка, вкара гол и допринесе с 3 асистенции при победата на Германия с 5:0 срещу Унгария на старта на Лигата на нациите. Друг разочарован от отсъствието си играч бе звездата на Реал Мадрид - Родриго.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес