Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Национал: Има много какво да се научи от Илиан Илиев, обстановката винаги е била добра

20 март 2024, 16:26 часа • 979 прочитания

Националът на България по футбол Димитър Митов сподели, че има какво да се научи от новия селекционер Илиан Илиев. Стражът на шотландския Сейнт Джонсън говори пред журналистите преди двубоя на „лъвовете“ с Танзания от турнира FIFA Series. Срещата е в петък, 22 март от 15:00 часа на стадион „Далга Арена“ в покрайнините на столицата на Азербайджан – Баку.

Митов, който бе извикан за първи път в отбора от предишния селекционер Младен Кръстаич сподели, че и двамата наставници, с които е работил в представителния тим може да се научи много. 27-годишният вратар, който вече има 2 мача за „лъвовете“, също така разкри, че очаква Танзания да играе много физически футбол и допълни, че той и съотборниците му не са много запознати с предстоящия съперник.

Димитър Митов отскоро е част от националния

Димитър Митов

„Смятам, че тази среща с Танзания е мач като всеки друг, в който ние трябва да се подготвим максимално добре и да излезем и да се поздравим с успеха. През есента ни чакат мачовете в Лигата на Нациите. Не сме много запознати с противника, но затова е видеото. Противникът разчита на физическо присъствие, но и ние го имаме“.

„Просто трябва да сме по-добрия отбор в деня. Имаме футболисти, които могат да спечелят мача. По принцип всеки отбор си има силни и слаби страни, най-важното е ние как ще се представим. Обстановката в националния отбор, откакто аз съм тук, винаги е била добра. Настроението е на ниво, аз самият се чувствам добре“.

„Бях на два лагера с Младен Кръстаич. Смятам, че и от двамата треньори има много какво да се научи. От всеки треньор може да се вземе нещо. Най-важното е България да побеждава“, каза Димитър Митов.

Вчера пък стана ясно, че Танзания ще бъде без най-голямата си звезда срещу България.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес